به گزارش خودروکار، قرار بود تا سال 2030 حدود 35 درصد از کل فروش در اروپا به خودروهای برقی اختصاص پیدا کند اما با شتابی که خودروسازان دنیا گرفته اند، پیش بینی می شود ظرف کمتر از یک دهه 70 درصد از ظرفیت تولید خودروسازان در اروپا به خودروهای تمام برقی اختصاص یابد.
فولکس واگن هم از راهبرد «شتاب» رونمایی کرده است. رالف برانداستاتر Ralf Brandstaetter مدیر برند فولکس واگن در هیئت مدیره گروه فولکس می گوید: «با [راهبرد] شتاب Accelerate ما سرعت خود را در مسیر آینده ی دیجیتالی افزایش خواهیم داد. در چند سال آینده تغییراتی که در فولکس واگن به وجود می آید از نوعی خواهد بود که سابقه نداشته است.» او می گوید یکپارچگی داده و کارکردهای نرم افزاری در صنعت خودرو منابع جدید گردش مالی ایجاد می کند.
فولکس واگن که با چالش ورود غول های فناوری مثل اَپل، گوگل و آمازون به عرصه خودروهای برقی و خودران رو به رو شده، می خواهد سیستم عاملی طراحی کند که قلب خودروهای برقی آینده و خودران ها است و می خواهد این کار را خودش در دل کارخانه هایش انجام دهد که با این کار مدل های کسب و کار مبتنی بر داده ها در صنعت خودرو ایجاد می شود.
برانداستاتر می گوید: «اگر شما [توسعه سیستم عامل خودرویی] را به دست شخص ثالث بسپارید دیگر نمی توانید این نوع مدل های کسب و کار را خودت بسط و گسترش بدهید.»
فولکس واگن 16 میلیارد یورو (معادل 19 میلیارد دلار) را برای سرمایه گذاری روی روندهای حمل و نقل نوین e-mobility استفاده از سوخت های هیدروژنی و دیجیتالی کردن خودروها تا سال 2025 اختصاص داده است.
یکی از دلایل تأخیر فولکس واگن در دیجیتالی کردن خودروها، رسوایی تست های آلایندگی خودروهای دیزلی در سال 2015 در آمریکا بود که هزینه های سنگینی روی دست این خودروساز گذاشت. شاید همان رسوایی، بهترین انگیزه برای برنامه های بلندپروازانه این گروه خودروسازی اروپایی رای شتاب دادن به روند دیجیتالی کردن خودروها باشد.
خودروسازان در دهه پیش رو وارد مسابقه ای نفس گیر برای توسعه خودروهای برقی شده اند که دلیل اصلی آن قوانین سخت گیرانه آلاینده های دی اکسید کربن در اروپا است. در هفته گذشته علاوه بر این که خودروساز سوئدی ولوو خبر از تمام برقی شدن محصولاتش تا سال 2030 داد، استلانتیس که برند حاصل از ادغام فیات کرایسلر در پژو-سیتروئن است، اعلام کرده که تمام محصولاتش در اروپا تا سال 2025 یا هیبریدی یا تمام برقی خواهند شد.
فولکس واگن همچنین برنامه ریزی کرده است که در چین و در ایالات متحده تا سال 2030 بیش از 50 درصد از سهم فروش خودرو را به خودروهای تمام برقی اختصاص دهد. اگر چنین برنامه ای محقق شود، از رقیب سرسخت خود در آمریکا یعنی تسلا پیشی خواهد گرفت.
برانداستاتر می گوید: «در بین سازندگان اصلی، فولکس واگن شانس بیشتری برای پیروزی در این مسابقه دارد. در حالی که اکثر رقبا در میانه راه دگردیسی به خودروهای الکتریکی هستند، ما [گروه خودروسازی فولکس واگن] گام های بزرگی در دگردیسی دیجیتالی برداشته است.»
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/